Ga naar de inhoud
Home » Blog » Overnachten in een glazen iglo in Lapland

Overnachten in een glazen iglo in Lapland

Tijdens onze reis naar Fins Lapland was één van onze hoogtepunten het overnachten in een glazen iglo. We verbleven in een glazen iglo van Arctic SnowHotel & Glass Igloos. Benieuwd waarom wij niet kozen voor een overnachting in het ijshotel zelf? En benieuwd hoe wij de overnachting in een glazen iglo hebben ervaren? Je leest het in dit artikel.

Arctic SnowHotel & Glass Igloos

In onze zoektocht naar de perfecte accomodaties, bezienswaardigheden en activiteiten voor Fins Lapland (wij zaten in de regio Rovaniemi) kwamen wij ook het Arctic SnowHotel & Glass Igloos resort tegen. Een plek waar je een overnachting kunt boeken in een ijshotel of in een glazen iglo. Hoewel ons hartje sneller ging kloppen van het slapen in het ijshotel, werd ons dat afgeraden door de reisorganisatie. We hadden namelijk twee kleine kinderen bij van 5 en 7. De temperaturen in het ijshotel zijn (logisch uiteraard) zo laag dat het voor kinderen onaangenaam slapen zou zijn. Geen romantische avond dus voor de volwassenen, maar het aanhoren van geklaag als “ik heb het koud”, leek ons niet ideaal. We kozen daarom voor het overnachten in een glazen iglo. Dat zal immers ook vast mooi zijn! Let wel op: het ijshotel wordt elk jaar opnieuw gemaakt, tijdens de warme periode in Finland is het daarom niet te boeken. Kijk even goed of hij tijdens jouw reisperiode wel toegankelijk is.

ijshotel rovaniemi
slapen in het ijshotel rovaniemi
ijshotel overnachting

Ice bar

Natuurlijk gingen we het hele resort verkennen. Er was genoeg te zien en te doen. Je kunt alle kamers in het ijshotel bewonderen (overdag uiteraard, niet wanneer gasten lagen te slapen), er waren meerdere restaurants, een ware kapel van ijs en natuurlijk alle glazen iglo’s. We vonden een super leuke schans waar je met banden vanaf kon sleeën. Wij – als volwassenen – konden weer even helemaal kind zijn en de kinderen konden even al hun energie kwijt.

ijsbar ijshotel rovaniemi

Nadat wij wel tig keren van de schans waren geweest, was het tijd voor een drankje in de ice bar. Een bar compleet gemaakt van ijs in het ijshotel. We kozen voor een lokaal drankje dat geserveerd werd in – je raadt het al – een glaasje gemaakt van ijs. Vrees niet, het is koud daarbinnen, dus je drankje zal vast niet smelten. Wanneer je het drankje op had, mocht je het glaasje kapot gooien tegen de wand. Dat hoef je geen twee keer te zeggen tegen onze kinderen. Vol enthousiasme smeten ze het glaasje stuk.

ijsbar rovaniemi

Dineren

Zoals gezegd zijn er ook enorm veel restaurants. Je kunt dineren in het Ice Restaurant, het Log Restaurant en het Kota Restaurant. In de avond kon je ook een drankje doen in de Sky Bar. Wij boekten ons diner in het Kota Restaurant. Simpelweg omdat we even wilden genieten van een warme maaltijd in een traditionele Finse Kota. Je kon in de middag al aangeven voor welk menu je wilde gaan. De kinderen kozen voor zalm en wij wilden het rendier wel proberen (je bent immers niet zo vaak in Lapland).

We kunnen kort zijn: het Kota Restaurant is echt aan te bevelen. We kwamen binnen en in het midden van de Kota was een gigantische haard. Wij zaten vlakbij de haard, wat enorm sfeervol was. We zagen al dat de zalm werd verwarmd boven de haard en ook het rendiervlees werd gegaard. Super interessant om te zien en daarnaast liep het water je al in de mond. De prijs was wel wat aan de hoge kant (69 euro voor volwassenen en 35 euro voor kinderen), maar dat is de beleving zeker waard. Het smaakte heerlijk!

slapen glazen iglo rovaniemi
overnachting glazen iglo

Overnachten in een glazen iglo

Genoeg over het resort en het ijshotel, wij kozen natuurlijk voor het overnachten in een glazen iglo. Hoe dat beviel? In één woord: Magisch! Je kunt kiezen voor een tweepersoons glazen iglo of een familie glazen iglo. Uiteraard kozen wij voor de laatste. Goed om te weten: je slaapt altijd in een éénpersoonsbed. Er staan namelijk 4 bedden rondom in de iglo opgesteld. Het zijn echter elektrisch verstelbare bedden van enorm goede kwaliteit. Je kunt je bed verstellen om het noorderlicht te spotten, maar je kunt uiteraard ook plat liggen om de sterren te bewonderen. Het slaapcomfort is echt enorm! Wat ons ook enorm verraste was de “badkamer”. Een ruimte in je glazen iglo (welke uiteraard mat glas heeft), waar je heerlijk kon opwarmen in de douche of je tandenpoetsen voor het slapengaan. Wat een luxe!

overnachten in een glazen iglo
lapland overnachten in een glazen iglo
glazen iglo overnachting

Een unieke ervaring

Is het kostbaar? Zeker! Is het de moeite waard? Helemaal! Het is een unieke ervaring die – volgens ons – echt niet mag ontbreken in je Lapland reis. Reis je zonder kinderen dan kun je overnachten in het ijshotel overwegen, al vonden wij het vrij irritant dat je kamer dan de hele dag door bewonderd wordt door andere gasten. Wij zouden daarom, ook wanneer we met in de toekomst ooit met zijn tweeën in Lapland zouden zijn, de glazen iglo boeken.

overnachten in een glazen iglo lapland

Wij hadden tijdens onze rondreis al 2x het Noorderlicht mogen zien, dus dat we deze tijdens de overnachting in de glazen iglo niet hebben gezien, was niet zo erg. Funfact: je kunt een alarm instellen in je glazen iglo die je wakker maakt zodra het Noorderlicht te zien is. Zo kun je met een gerust hart je ogen sluiten. Wij werden wakker met een vers laag sneeuw. Wees niet bang, de glazen iglo is zo gemaakt dat het glas ten alle tijden schoon blijft. Sneeuw kan je uitzicht dus niet belemmeren. Je ogen open doen in de ochtend en Winter Wonderland om je heen zien is echt magisch!

slapen in een glazen iglo

Lees ook eens onze andere tips voor Lapland.