Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het Keienspoor in natuurgebied Loonsche Land

Het Keienspoor in natuurgebied Loonsche Land

Route: Keienspoor (volg de keien)
Lengte: 2,8 km
Gemiddelde duur: Circa 1 uur
Kinderwagens: Ja
Bolderkar met luchtbanden ✓

Startpunt: Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Keienspoor Loonsche Land

Een ontdekking die we onlangs hebben gedaan – terwijl we er vlakbij wonen – is het Keienspoor in natuurgebied Loonsche Land. Het is een natuurgebied in de “achtertuin” van de Efteling. Een erg leuke, interactieve wandeling door prachtige natuur. Ideaal voor kleine kinderen! Benieuwd geworden? Lees snel verder!

speurtocht efteling

Interactieve route

Zoals gezegd is het een interactieve route. Wanneer je geen gast bent van Vakantiepark Loonsche Land, meld je dan even bij de slagboom. Vertel dat je het Keienspoor wilt bewandelen en je kunt je auto parkeren en vanaf daar het pad lopen. Loop even binnen bij de receptie om een wandelkaart mee te nemen voor de kinderen. Daarop staan 24 dieren waarnaar de kinderen op zoek moeten tijdens de wandelroute. Niet in het echt (alhoewel je deze dieren ook tijdens de wandeltocht kunt spotten in de natuur), maar afgebeeld op keien. Die keien liggen veelal op kruispunten zodat je meteen weet welke kant je verder moet lopen. Heb je alle 24 dieren/keien gevonden, dan is de route afgelopen. Over 2,8 kilometer doe je normaal gesproken niet een uur. Je moet er alleen rekening mee houden dat de kinderen bij de zwerfkeien even stoppen om hun dier aan te vinken op de wandelkaart.

keienspoor
wandelen met kinderen brabant

Funfact: de aannemers die Vakantiepark Efteling Loonsche Land bouwden hebben ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de Efteling deze zwerfkeien geschonken.

Prachtige landschappen

Naast het feit dat het enorm vermakend is om de kinderen te zien zoeken naar de zwerfkeien en ze vervolgens helemaal blij te zien wanneer ze er een hebben gevonden, kun je tijdens de wandelroute ook genieten van prachtige landschappen. Afwisselend van heidelandschappen (erg mooi aan het einde van de zomer), een mooi dennenbos en fraaie beukenlanen. Het hoogtepunt van de wandeling vonden wij de 120 jaar oude rode beuk. De takken rijken zelfs de grond, waardoor je echt “onder” de boom kunt staan. Erg indrukwekkend om te zien!

wandelen in de buurt van de efteling
wandelroute kinderen brabant
rode eik

Keienspoor: goed om te weten

Je bevindt je natuurlijk wel in de achtertuin van de Efteling. Wil je echt 100% genieten van natuur, dan is dit wellicht niet de beste wandelroute. Je hoort de achtbanen namelijk flink razen in het bos. Wel erg fijn om meer rust te vinden tijdens een verblijf aan het Vakantiepark en het attractiepark. Daarnaast is de route goed te doen met een kinderwagen. Hou er alleen wel rekening mee dat de route wat blubberig kan zijn na een flinke regenbui.

wandelen met kinderen
keienspoor efteling

Al met al: erg leuk wandelen met kinderen!