Ga naar de inhoud
Home » Blog » E-bikeroute: Klederdrachtroute In Noord-Holland

E-bikeroute: Klederdrachtroute In Noord-Holland

Klederdrachtroute
Lengte: 42 km
E-bike duur: circa 2 uur

Opladen mogelijk: Ja, In Marken bij restaurant De Verkeerde Wereld

Startpunt: Parkeerplaats aan de Hemmeland, Monnickendam

Klederdrachtroute

Deze e-bikeroute voert je door oer-Hollans landschap. Maak tijdens deze fietsroute kennis met een aantal oude Nederlandse kledingstijlen. Ook steek je over met de veerpont, wat deze route erg afwisselend en leuk maakt. Je fietst langs het water en prachtige oude dorpen en steden. Genoeg momenten om even van je e-bike af te stappen en de omgeving te ontdekken.

klederdrachtroute

Wat kun je ontdekken tijdens de route?

Je komt in allerlei leuke dorpen, zoals Edam, Monnickendam, Purmerend, Marken en Volendam. Daar kun je op ontdekking gaan, even neerstranden bij een restaurantje of terrasje, bekijk de kleurrijke huizen in Marken of ga in Volendammer klederdracht op de foto voor een blijvende herinnering. In Monnickendam kun je ook het waterlandsmuseum De Speeltoren bezoeken. Funfact: hier hoor je in de toren het meest authentieke carillon van Europa (en daardoor enorm vals).

klederdracht e-bike route

Eten en drinken

Natuurlijk wil je onderweg even een tussenstop maken. Dat kan in het mooie Volendam. Daar vind je aan de bruisende haven genoeg terrasjes. Dit vind je bij knooppunt 99. Zoek je een iets minder toeristisch terrasje? Plan dan een stop in Marken. Bij restaurant De Verkeerde Wereld kun je op het terras heerlijk wat eten en drinken en tegelijkertijd kun je jouw e-bike opladen. Je vindt het restaurant aan de Buurterstraat 20, naast de Julianabrug.

volendam klederdrachtroute
e-bike route klederdracht

Knoopunten

Volg de volgende knooppunten om de klederdrachtroute te voltooien;
Bekijk de gehele route hier.

knooppunten klederdrachtroute

Bekijk ook eens deze andere fietsroutes.