Ga naar de inhoud
Home » Wandelroutes

Wandelroutes

Je kunt natuurlijk de bossen in wandelen en gewoon kijken waar het pad je gaat brengen. Zelf ben ik daar een groot voorstander van. Dat maakt het allemaal net wat avontuurlijker. De praktijk heeft echter uitgewezen dat dit niet altijd zo’n fantastisch plan is. Een wandelroute volgen is in vele gevallen gewoon echt aan te raden. Je weet van te voren ongeveer wat je kan verwachten, je mede-wandelaars (zoals gezin met jonge kinderen) weten wat “het doel” gaat zijn en je bent beter voorbereid! Er zijn wandelroutes voor allerlei type wandelaars te vinden. De wat langere wandelroutes, wandelroutes die wat meer “off-road” gaan, de “even-tussendoor” wandelroutes, stadswandelingen etcetera. Genoeg te beleven!

Wandelroutes voor iedereen

Ik hoor vaak: ‘Jij hebt makkelijk praten met de Loonse en Drunense Duinen als “achtertuin”.’ Klopt! Binnen enkele minuten ben ik met auto of – nog beter – met de fiets in het natuurgebied en kan mijn wandeling starten. Toch maakt het niet uit waar je woont. Ook wanneer je in de randstad woont kun je een prachtige wandeling maken. Kijk bijvoorbeeld eens in een lokaal park? Of kies een stadswandeling uit. Die zijn echt niet alleen verzonnen voor toeristen! Geniet van al het moois wat er voor je te bieden is.

Niet alleen je woonplaats kan je weerhouden om een fan van wandelen te worden. Wellicht ben je al wat ouder, niet meer zo fantastisch te been of ben je simpelweg niet zo sportief. Welk niveau je ook hebt, je kunt altijd wandelen! Doe van te voren goed onderzoek en bekijk welke wandelroute wél geschikt is voor jou. Geen conditie? Begin dan eerst met wat blokjes om in je buurt. Wanneer je een km of 3,5 aan een stuk kunt wandelen, beginnen het aantal mogelijke wandelroutes ook al te groeien. Moeilijk te been? Kies dan juist voor een wandelpad met een verharde ondergrond! Voorbereiding = Key!

trail wandelroute nederland

Bekijk per provincie welke wandelroutes ik voor je heb uitgelicht en welke tips ik daarbij geef;

Mocht je naar onze zuiderburen gaan; de mooiste wandelroutes in België vind je hier.