Ga naar de inhoud
Home » Blog » Kindvriendelijke wandelroute Kapucijnenberg, Loonse en Drunense Duinen

Kindvriendelijke wandelroute Kapucijnenberg, Loonse en Drunense Duinen

Route: Kapucijnenberg (rode pijltjes volgen)
Lengte: 4 km
Gemiddelde duur: Circa 1 uur
Kinderwagens: Nee
Bolderkar met luchtbanden: Nee
Parkeren: Rustende Jager

Kapucijnenberg route

Genoeg leuke wandelroutes te vinden in de Loonse en Drunense Duinen. Je vindt ze in allerlei lengtes en moeilijkheidsgraden. Mocht je nou op zoek zijn naar een leuke, simpele en toch veelzijdige wandelroute om eventueel samen met je kinderen te lopen? Dan is de Kapucijnenberg route echt een aanrader. In dit artikel deel ik een aantal handige tips en alles wat je wilt weten over deze route. 

Kapucijnenberg wandelroute

Kindvriendelijke route 

Wanneer je vaker met je kinderen bent wezen wandelen in de Duinen heb je het waarschijnlijk al gemerkt; kinderen barsten van de energie. Een route van 4 tot 5 kilometer is ideaal, omdat kinderen vaak extra meters maken doordat ze telkens van bergen af rennen. Deze route is daarom perfect voor een wandeling met kinderen. Niet te ver, een leuk begin/eindpunt waar je even gezellig iets kunt drinken en een veelzijdig landschap. 

Kapucijnenberg

Veelzijdig landschap

Zoals gezegd biedt deze wandelroute een veelzijdig landschap. Je begint in de bossen, tussen prachtige naaldbomen en op leuke zandpaadjes. Wij hebben deze route vaker gelopen en ondanks dat het een toegankelijke route is voor iedereen, hebben wij het nooit als druk ervaren. Je komt slechts enkele mensen tegen. Daardoor waan je je echt even alleen in de natuur. Na een aantal kilometers door de bossen, kom je uit bij een prachtig uitzichtpunt. Je ziet de zandvlaktes verschijnen en dat betekent dat de wandeling nu iets moeilijker wordt (maar nog steeds goed te doen!). Je eindigt de wandelroute door een laatste stukje bos. Kijk tijdens deze wandelroute goed om je heen en geniet van de natuur. Er staan op meerdere plaatsen mooie bankjes waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van het uitzicht. 

wandelen loonse duinen Kapucijnenberg

Stuifzandvlakte

Het leuke van deze route, maar ook meteen de reden dat de wandelroute niet heel goed te doen is met een kinderwagen, rolstoel of bolderkar, is dat hij een groot gedeelte door de stuifzandvlakte gaat. Een prachtig gezicht! Trek je goede wandelschoenen dus aan (het liefste hoge, zodat niet al het zand in je schoenen verdwijnt). Hou er ook rekening mee dat dit zand niet ideaal is voor sommige weersomstandigheden. Is het hartje zomer in Nederland, ga dan niet op het heetst van de dag deze wandelroute lopen. Het zand wordt dan namelijk best warm. Ook bij harde wind is deze route niet ideaal, omdat je dan gezandstraald wordt. 

Kapucijnenberg route
Kapucijnenberg wandelen

Combineer met de Zwarte Berg 

Je kunt deze route ideaal combineren met wandelroute De Zwarte Berg. Beide wandelroutes zijn namelijk niet al te lang en ze kruisen elkaar. Het handigste is om te beginnen met de Zwarte Berg route (beginpunt Giersbergen) en zo gauw je rode pijltjes ziet, deze volgen totdat je op hetzelfde punt terug komt om vervolgens de witte pijltjes te blijven volgen. 

Een heerlijke tip 

Het begin- en eindpunt van de Kapucijnenberg route is bij De Rustende Jager. Ik kom hier al van kleins af aan. Buiten op het terras zit het – vooral op zomerse dagen – helemaal vol met wielrenners en wandelaars. Binnen vind je veel oudere mensen en vind ik persoonlijk de sfeer ook niet zo gezellig. Toch kun je op deze locatie prima lunchen, wat drinken of genieten van wat lekkers. Een echte aanrader is de Udenhoutse Broeder. Het is een soort krentenbrood met daarin spijs. Erg lekker! Ook het appelgebak (met slagroom uiteraard) is hier erg lekker. Dat heb je vast verdiend na deze wandeling!