Ga naar de inhoud
Home » Wandelen

Wandelen

Of je nou een pro op het gebied van wandelen bent, of net gaat beginnen. Het is altijd een goed idee! Daarnaast biedt het zowel voor je fysieke als mentale gezondheid enorm veel voordelen. Regelmatig een mooie wandeling versterkt je hart, verlaagt je bloeddruk, verbetert de bloedcirculatie, helpt bij het verbranden van calorieën, vermindert stress, angst en depressie, bevordert een betere slaap en… ik kan zo nog wel even doorgaan. Al met al kan wandelen een eenvoudige maar effectieve manier zijn om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Het kan enorm fijn zijn om alleen te doen (om even je hoofd leeg te maken) of juist gezellig zijn in samenzijn van anderen.

wandelroutes in Nederland

Wandelroutes per provincie

Er zijn ontzettend veel wandelroutes in Nederland te verkennen. Geloof mij, deze ga je niet uitspelen! Heb je al eens in je eigen regio gekeken? Er is vast een natuurgebied ergens bij je in de buurt. Daar zijn tal van wandelroutes te vinden. Ga je ergens anders in Nederland overnachten? Kijk dan van te voren eens of er mooie wandelroutes in de buurt zijn. Extra leuk om een andere regio en andere natuur te ontdekken. Mooie natuurgebieden zijn onder andere; Het Waddengebied, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Nationaal Park De Biesbosch, Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, Oostvaardersplassen, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Nationaal Park Lauwersmeer, Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, Drentsche Aa, De Kampina en Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Om het jullie wat gemakkelijker te maken hebben we alle wandelroutes en wandeltips per provincie geclusterd;

Ook hebben wij de mooiste wandelroutes in België voor je op een rijtje gezet.

Wandelen met kinderen

Wellicht stap je zelf lekker door, maar als je wilt wandelen met je gezin is het een apart verhaal. Kun je ergens gemakkelijk terecht met een kinderwagen bijvoorbeeld? Of ben je juist op zoek naar wat kortere wandelroutes, zodat je kind zelf kan lopen? Allerlei handige tips om te wandelen met kinderen vind je op deze pagina.

wandelen met kinderen