Ga naar de inhoud
Home » Blog » Glamping Kroatië? Ga naar Istrië!

Glamping Kroatië? Ga naar Istrië!

Wij zijn gek op glamperen! Eigenlijk zijn we gek op de afwisseling die we opzoeken in onze vakanties. Of we nu kamperen in the middle of nowhere in een klein tentje, luxe all-inclusive op vakantiegaan, een fietsvakantie boeken in de Ardennen… we vinden het allemaal even leuk. Glamperen is echter dé perfecte manier van kamperen met kinderen. Je komt aan op de locatie en je Glamping tent staat al op je te wachten. Je vakantie kan meteen beginnen en je kinderen kunnen ook meteen genieten. Op zoek naar Glamping in Kroatië? Dan heb ik het perfecte adresje voor je in Istrië! Benieuwd geworden? Lees snel verder.

Glamping Kroatië

Glamping is natuurlijk een samentrekking van “glamorous camping”. Hoewel dat wellicht een beetje decadent klinkt, is het eigenlijk gewoon “eigentijds kamperen”. We zijn nou eenmaal thuis ook luxe gewend. Je kunt op een fijne manier van het buitenleven en de natuur genieten. Hoewel je op verschillende manieren kunt glamperen, is de meest populaire en bekende het overnachten in een Safaritent. Glamping is enorm populair op het moment en daar is in Kroatië goed op ingespeeld. Je vindt er diverse mooie campings waar je kunt kiezen voor het overnachten in een Safaritent. Het grootste aanbod vind je in Istrië, een regio in het Noorden van Kroatië. Ideaal, want de afstand vanaf Nederland naar deze regio is goed te doen met de auto.

mooie camping kroatië

De “glampings” in Istrië

Zoals gezegd zijn er enorm veel Glamping mogelijkheden in Istrië. Voor ik onze ervaring en vooral aanbeveling van een specifieke Glamping vakantie deel, vind je hieronder een lijstje van allerlei campings in Istrië die een Glamping ervaring delen;

 • Camping Bi Village
 • Camping Val Saline
 • Boutique Camp Materada Beach
 • Camping Vestar 
 • Camping Valkanela
 • Camping Bijela Uvala
 • Camping Mon Perin
 • Camping Park Umag
 • Camping Polari
 • Camping Lanterna
 • Istra premium camping resort

Bekijk vooral even bovenstaande campings om inspiratie op te doen. Onze aanbeveling? Istra Premium Camping Resort van de organisatie Valamar.

Istra Premium Camping Resort

In 2017 gingen wij voor het eerst naar deze camping. Een beetje spannend, want de camping ging pas een paar weken voor onze aankomst open. Onze verwachtingen werden echter enorm overtroffen. In plaats van een kale camping aan te treffen, kwamen we aan bij een camping die al jaren goed leek te lopen. Bomen waren volgroeid, de service liep gesmeerd en alles was spik splinter nieuw. We besloten 5 jaar later nog eens terug te gaan. Ook in 2022 zag het er allemaal fantastisch uit.

glamping Kroatië

Hoewel de camping vrij groot is, klopt de grootte nog wel bij het aanbod van faciliteiten. Je merkt aan niets (behalve de kinderdisco) dat het druk is. Ook het zwembad biedt ruim voldoende capaciteit. Handdoekje leggen is dus zeker niet nodig. In plaats van 1 centrale bakkerij, heeft deze camping op meerdere plekken in de ochtend verse broodjes. Ideaal, want zo hoef je niet ver te lopen en heb je toch een vers en uitgebreid aanbod. Ook heeft de camping meerdere strandjes. Zo kun je kiezen voor een strandje vlakbij je accommodatie of je prefereert een ander strand op de camping.

De restaurants op de camping zijn ook echt aan te bevelen. Heerlijk eten, lieve mensen en goede prijsjes. Wat wil je nog meer?!

glamping tent kroatië
glamping Istrië

Logeren in een glamping tent

Terug naar onze glamping beleving. Wij hebben al vaker overnacht in een safaritent, maar de kwaliteit is niet altijd hetzelfde. Sommige hebben bijvoorbeeld geen airco. De glamping tenten op deze camping hebben daadwerkelijk alles wat je maar wilt! Een airco, ruime keuken, slaapkamer met klamboe (geen overbodige luxe) en prachtig tuinmeubilair. Wij kozen voor een glamping tent met zeezicht en zaten letterlijk bij het strand. Een prachtig uitzicht en toch voldoende privacy. De tent die wij hadden, had ook nog eens een uitgebreide “tuin”. Een schaduwpaviljoen met twee ligbedden, genoeg plaats voor de kinderen om te spelen en een grote BBQ om de meest heerlijke maaltijden op te bereiden.

glamperen kroatië
glamping met kinderen kroatië
glamping tent binnenkant
bbq camping
luxe glamping tent

Benieuwd wat je in de buurt kan doen? Lees dan vooral even;
Wat moet je echt gezien hebben in Kroatië?