Ga naar de inhoud
Home » Kamperen

Kamperen

Wil je avonturen beleven, genieten van de natuur of op een unieke manier ontspannen? Dan kies je voor kamperen! Of je nu kiest voor een luxe glampingtent, het gemak van kamperen met een camper of traditioneel je eenvoudige tent opzet in het bos: herinneringen zul je maken! Ik help je op mijn blog op weg!

Welke kampeerder ben jij?

Er zijn verschillende vormen van kamperen, elk met hun eigen charme en uitdagingen:

  • Traditioneel tentkamperen: De meest bekende vorm, waarbij je in een tent slaapt.
  • Caravans en campers: Voor wie iets meer comfort zoekt, met faciliteiten zoals een bed, keuken en soms een badkamer.
  • Glamping: Luxe kamperen met voorzieningen zoals comfortabele bedden, elektriciteit en soms zelfs airconditioning.
  • Wilderniskamperen: Voor de echte avonturiers, ver weg van voorzieningen, vaak diep in de natuur.

Wat voor type kampeerder ben jij?

Glamping

Een nieuw fenomeen wat echt zijn opmars maakt op het gebied van kamperen is Glamping. Het is kamperen, maar dan wel voorzien van de nodige luxe. Zelf ben ik er ook fan van. Het is ideaal met kinderen. Zo hebben wij dé perfecte Glamping tent (met zeezicht) gevonden in Istrië, Kroatië. Daarnaast deel ik nog meer mooie adresjes en tips waar je op moet letten bij het boeken van je Glamping tent. Wist je trouwens dat je ook in Nederland kunt genieten van een Glamping verblijf? Bekijk alle artikelen over Glamping.

glamping tent

Met de Camper

Beschik jij over een eigen camper of ga je een camper huren voor een mooie roadtrip? Fan-tas-tisch! Op zoek naar mooie roadtrips in Europa of mooie Camper bestemmingen? Ik deel ze hier op mijn blog. Benieuwd bij welk bedrijf je het beste een camper kunt aanschaffen of juist kunt huren? Ook daarover deel ik de beste tips. Zo wordt jouw campervakantie ultiem genieten! Bekijk alle Camper blogartikelen.

camper vakantie

Jouw volgende kampeerbestemming

Benieuwd naar de mooiste Campings of kampeerbestemmingen in Europa? Ik deel deze met je. Of je nu met kinderen gaat kamperen of de rust op zoekt. Ook deel ik de leukste tips, mustsees en activiteiten in de buurt van je kampeerbestemming. Bekijk ook eens deze leuke Campings in Nederland of zoek het wat verder op bij deze toffe Campings in Europa.

Kampeervoorbereiding

Ga goed voorbereid op pad. Zelfs als je “Back to Basic” gaat kamperen is het belangrijk goed na te denken over mogelijke scenario’s. Wat moet je bijvoorbeeld verplicht in de auto hebben als je door bepaalde landen rijd? Heb je een vignet nodig? Zijn er tolwegen waar je rekening mee moet houden? Mag je jouw camper zo maar overal neerzetten? Genoeg zaken waar ik jou over ga inlichten op mijn blog!

kamperen tent

Kampeeruitrusting

Natuurlijk is een goede uitrusting essentieel voor je kampeeravontuur. Welke campingbenodigdheden zijn noodzakelijk? Welke trends zie je op het gebied van kamperen en welke gadgets moet je zeker hebben? Ik deel alles over de ultieme kampeeruitrusting. Bekijk ook de paklijst voor kamperen of de paklijst voor autovakanties.